O nama

Dobrodošli na studirko.com, hrvatsku web stranicu za besplatnu edukaciju.

Cilj stranice je omogućiti edukaciju svima, bez obzira na materijalne prilike, iz udobnosti Vašeg doma. Sav sadržaj je u potpunosti besplatan i dozvoljeno ga je dijeliti u bilo kojem obliku uz jasno istaknuto navođenje poveznice na izvornu stranicu sadržaja. Obavijesti, koje objavljujemo na društvenim mrežama, će u jednom postu imati informacije za čitatelje iz hrvatskog i engleskog govornog područja.

Tutorijali koje ćete naći na studirko.com prvenstveno su usmjereni prema studentima i ljudima koji žele steći informatičku pismenost ili usavršavanje, ali vremenom će se naći ponešto za svakoga. Molimo Vas da svaku grešku koju primijetite (gramatička, logička, semantička…) prijavite preko kontakt forme kako bi ju mogli ispraviti.

Studirko je aktivan od 24.04.2014.

Svakog ponedjeljka objavljujemo video u kojemu najavljujemo što možete očekivati od nas u tom tjednu. Video obavijesti pratite ovdje.

Zašto odabrati studirko.com?

Na hrvatskom govornom području gotovo da ni ne postoje web stranice koje pružaju besplatne video tutorijale, a tutorijali na engleskom jeziku  u visokoj kvaliteti se uglavnom naplaćuju. Svi video tutorijali popraćeni su tekstualnim materijalima tako da ćete na kraju svake serije tutorijala moći skinuti besplatnu knjigu koja će Vam pomoći u ponavljanju i sumiranju gradiva. Svim tutorijalima dodat ćemo titlove kako bi ih mogli pratiti i ljudi koji imaju poteškoća sa sluhom.

Tutorijali

Svi trenutno raspoloživi tutorijali nalaze se na linku Tutorijali, a uz njih su trenutno u pripremi sljedeći materijali:

  • MS Office alati (Word, Excell, PowerPoint),
  • priprema iz Office alata za natječaj za posao,
  • HTML5 i CSS3,
  • C# programski jezik,
  • Pascal,
  • besplatni programi i dr.

Knjiški moljac

Sekcija Knjiški moljac podijeljena je na tri dijela: Knjige, Stripovi i Put oko svijeta.

Na linku Knjige će se jednom mjesečno objavljivati recenzije knjiga.

Na linku Stripovi jednom tjedno će se objavljivati video recenzije stripova, vijesti i ostale zanimljivosti iz svijeta stripa.

Put oko svijeta je dokumentarni serijal koji će u vizualnoj prezentaciji koristiti samo filatelističke materijale koje posjedujemo. Cilj ovog serijala je učenje kroz filateliju, jednom od najpopularnijih svjetskih hobija.

Javna domena

Sve što je objavljeno u ovoj sekciji pripada području javne domene, tj. može se koristiti i dijeliti besplatno! Trenutno su otvorene podsekcije za demo bendove, filmove i tečajeve jezika.

ČPP

ČPP je kratica izraza Često Postavljana Pitanja ( od eng. Frequently Asked Questions – FAQ) i predstavlja skup pitanja koja često primamo. Kako bi Vam brže pomogli i kako  bi smanjili broj mail-ova koji nam dolazi, pročitajte FAQ prije slanja upita preko kontakt forme.

Kontakt

Ako Vam je potrebna pomoć, imate upit, kritiku ili prijedlog za unapređenje stranice i tutorijala, obratite nam se pomoću kontakt forme. Sve podatke u formi ispunite točno kako bi Vam mogli odgovoriti.

Završna riječ

Otvoreni smo za sve oblike suradnje. Ako imate ideju ili prijedlog – slobodno se javite.

Ako želite donirati novac za daljnji razvoj stranice možete to učiniti preko PayPala klikom na Donacije.

Želimo Vam sretno učenje uz Studirko.com!

Slaven Špigl